Z MERCATORJEM ZAČETEK LIGE ZA PRVAKA

21.3.2008

V soboto, 22. 3., bodo naši košarkarji začeli z nastopi v ligi za prvaka, v kateri imamo velike cilje, saj se želimo uvrstiti med najboljše štiri ekipe. Prvi nasprotnik bo moštvo TCG Mercatorja iz Škofje Loke, ki smoga letos že dvakrat prepričljivo premagali. V Novem mestu je bilo 102-86, v Škofji Loki pa 90-76. Za Škofjeločane je takrat igral še Primož Finžgar, ki je s 17,5 točkami na tekmo 4. strelec lige, pred nadaljevanjem prvenstva pa se je preselil v Koper. Igra gostov bo slonela na tandemu Primož Skok(z 18 točkami na tekmo 2. strelec lige) - Jure Eržen (8. najučinkovitejši igralec lige), Ločani pa pomoč pričakujejo tudi od novega tujca v ekipi, hrvaškega krilnega igralca Ivana Cubele, ki je nazadnje igral na Finskem.

Rade Mijanovič, trener Krke: "Začenja se liga UPC Telemach za prvaka in z njo v uvodnem krogu odlična ekipa TCG Mercatorja, ki je marsikatero vrlino pokazala že v prvem delu sezone. Kljub vsemu se zavedamo, da smo favoriti, moramo pa ob veliki želji, ki je nesporna, dokazati še kakovost, in to tako v obrambi kot v napadu. V domači dvorani Leona Štuklja je tako naš edini cilj prva zmaga v ligi UPC Telemach za prvaka."

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Vsi rezultati iz prvega dela sezone lige UPC Telemach so pozabljeni. Na uvodni tekmi v ligi za prvaka so v Novem mestu zagotovo favoriti košarkarji Krke, a na njihovih ramenih je težko breme zmage, mi pa na Dolenjsko gremo popolnoma sproščeni. Zatorej bomo naredili vse za to, da morda celo presenetimo."

Tekma, v kateri bo za Krko prvič zaigral tudi novinec Dalibor Djapa, bo ob 20.00 v dvorani Leona Štuklja, pokrovitelj tekme pa je podjetje Kobra team iz Šentjerneja.

Medijski partnerji