V ŠKOFJI LOKI BO ZANIMIVO

22.2.2008


Naši košarkarji v 20. krogu lige UPC Telemach v soboto ob 20.00 gostujejo v Škofji Loki. Tekma proti TCG Mercatorju bo bolj kot za uvrstitev pomembna kot pripravljalna tekma za drugi del lige, saj so se Gorenjci, tako kot Krkaši, z 9 zmagami in 10 porazi že uvrstili v ligo za prvaka in se bodo tako s Krko v nadaljevanju pomerili še najmanj dvakrat. V Novemu mestu so Krkaši gladko zmagali s 102-86, čeprav so Ločani na polčasu celo vodili, tokrat pa bodo morali igrati brez enega najboljših igralcev ekipe, Jureta Eržena, ki počiva zaradi operacije nohta na nogi. Pri ekipi iz Škofje Loke tako po statistiki izstopata le organizator igre Primož Skok in krilo Simon Finžgar, medtem ostali igralci v svoji statistiki precej zaostajajo, kar pa ne pomeni lahkega dela za naše košarkarje, saj so bila gostovanja v Škofji Loki vedno zanimiva in vroča.

Rade Mijanovič, trener Krke: "Čaka nas težko gostovanje pri odlični ekipi TCG Mercatorja, ki v tej sezoni še posebej dobro igra doma. A mi smo na dvoboj dobro pripravljeni, zato lahko zatrdim, da bomo naredili vse, da s čvrsto in borbeno igro pridemo do 16. zamge v rednem delu lige UPC Telemach."

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Po tekmah z Unionom Olimpiji in domžalskim Heliosom nas čaka še tretji zaporedni težak dvoboj, tokrat z novomeško Krko. Tekma z eno od najboljših ekip v ligi UPC Telemach nam bo služila kot odlična priprava za drugi del sezone. Jasno je, da vloga favoritov pripada Dolenjcem."

 

Medijski partnerji