PROTI MOČNO OKREPLJENIM LAŠČANOM TUDI S POMOČJO NAVIJAČEV

6.2.2008

 

Košarkarje Krke čaka prvi vrhunec sezone - nastop na zaključnem turnirju pokala Spar, ki bo ta konec tedna v dvorani Kodeljevo v Ljubljani. Krkaši se bodo v četrtfinalu v četrtek ob 18.00 pomerili z Zlatorogom, kljub temu, da so letos obe medsebojni tekmi dobili (s 93-82 in s 98-98), pa v tokratnem dvoboju niso favoriti. Laščani so se prav pred zaključnim turnirjem močno okrepili z dvema novima igralcema. Prvi je 203 cm visoko srbsko krilo Aleksandar Jevdjić, ki je v sezona 2004-05 in 2005-06 že igral v Laškem, lansko sezono pa je začel v Geoplin Slovanu, vendar pa je zaradi poškodbe igral zgolj mesec. Letošnjo sezono je igral v trebinjskem Leotarju ter dve tekmi v kraljevski Slogi. Drugi novinec je temnopolti, 26-letni 190 cm visoki branilec Chester Mason, ki je v Evropi odigral le nekaj tekem v Fenerbahčeju v sezoni 2004-05, na to sezono pa se je pripravljal v NBA moštvu Cleveland Cavaliers.

Davor Marcelić je za internetno stran www. prostimet.com pred turnirjem povedal: »»Potrebno bo odigrati najbolje, kar znamo in zmoremo. Če bo to dovolj za zmago, bomo videli, dejstvo pa je, da bomo dali vse od sebe. Resda smo Laščane letos dvakrat ugnali, a to pot bo šlo za povsem drugačno tekmo. Tekmec je še okrepil svojo postavo. Obeta se težko delo.«  

Igralcem Krke pa se v dvorani Kodeljevo obeta tudi glasna podpora s tribun, saj se bo v Ljubljano odpravil avtobus s Krkinim navijači Kelti, še najmanj toliko pa bo tudi drugih privržencev kluba.

Medijski partnerji