TUDI RENE BO NASTOPIL NA DNEVU SLOVENSKE KOŠARKE

17.12.2007

 

Na letošnjem Dnevu slovenske košarke bo med drugo in tretjo četrtino premierno na sporedu spretnosti poligon, imenovan Basket master. Hitrost, združeno z obvladovanjem žoge bodo med ovirami ("slalomirali" bodo tudi med dekleti iz plesne skupine Zmajčice) bodo ob posebnem povabilu organizatorjev pokazali sami mladi, nadarjeni košarkarji: Goran Dragić, Jaka Klobučar, Jure Močnik, Rene Žvan, Jan Močnik in Luka Rupnik.

PRAVILA

Planetov Basket Master je novo tekmovanje, ki so ga letos razvili v okviru državnega prvenstva v Samsung Ulični košarki. Gre za spretnostni poligon, ki je narejen tako, da je prek njega mogoče oceniti košarkarsko spretnost in tehnično dovršenost posameznika. Sestavljen je iz različnih ovir, katerih namen je prikaz čim več košarkarskih vrlin, atraktivnih za oko, s čimer smo dosegli zastavljen cilj, torej, da v novem tekmovanju uživajo tako sodelujoči kot tudi gledalci.
Cilj posameznika je kar se da natančno opraviti s posameznimi nalogami v najkrajšem možnem času. Naloge si sledijo ena za drugo, čas pa se začne meriti pri prvi in neha pri zadnji opravljeni nalogi.

 

SODELUJOČI

Na premierno izvedbo poligona Planetov Basket master so se na KZS odločili povabiti šest atraktivnih košarkarjev. Mesto med zvezdami si je z naslov državnega prvaka v Samsung Ulični košarki priigral nadebudni Luka Rupnik (ima šele 14 let), ki je za naslov moral premagati skorajda 350 tekmecev, posebna povabila pa gredo Goranu Dragiću (Union Olimpija), Jaki Klobučarju (Geoplin Slovan), Janu Močniku (Union Olimpija), Reneju Žvanu (Krka) in Juretu Močniku (Helios Domžale).

Medijski partnerji