V NOVO MESTO PRIHAJA SLOVAN

19.11.2007

 

V dvorani Leona Štuklja se v torek, 20. 11. ob 20.00 spet obeta zanimiva košarkarska predstava. Gosti naših košarkarjev bodo NLB ligaši, košarkarji Geoplin Slovana, ki so v letošnji sezoni UPC Telemach izgubili že dve tekmi - v gosteh proti Kopru in proti Zlatorogu. Ljubljančani so glede na lani močno spremenili moštvo. V ekipi ni več centrskega dvojca Mirze Begića in Gašperja Vidmarja ter Emirja Preldžića, prav tako pa ni več najboljšega igralca ekipe Davorja Marcelića, ki se je v letošnji sezoni pridružil našemu klubu.

V moštvo se je po sezoni igranja v Cedeviti vrnil Stipe Modrić, ki je s 13,8 točkami na tekmo najboljši strelec ekipe, z 9,8 skoka na tekmo pa celo najboljši v ligi, novinci pa so centri: 214 cm visoki r Marko Jovanović (prišel iz grškega Paneliniosa), 17-letni 211 cm visoki Čeh Jan Vesely ter 208 cm visoki Ljubo Šamadan. V ekipi sta tudi dva ameriška košarkarja, 182 cm visoki Eugene Clemons ter 204 cm visoki DeMarco Johnson, ki je za Slovan podpisal v preteklem tednu, v lanski sezoni pa je igral tudi v Union Olimpiji.

 

Rade Mijanovič, trener Krke: "Izenačenost tekem v tej sezoni lige UPC Telemach je postala že kot nekakšen vzorec, ki se ponavlja. Zatorej podobno zgodbo pričakujem tudi proti Geoplinu Slovanu. Odločitev bo bržčas tesna, za zmago pa bomo morali izpolniti predvsem taktične dogovore za igro v obrambi. Ključnega pomena bo to, da zaustavimo najboljšega strelca in skakalca Kodeljevčanom Stipeta Modrića, da nevtraliziramo met tekmecev za tri točke in da na vsak način skušamo vsaj izenačiti skok. Poleg tega od mojih košarkarjev pričakujem maksimalno borbeno in požrtvovalno igro od prve do zadnje sekunde in in hkrati upam, da bo vse to dovolj, da razveslimo naše navijače.

Medijski partnerji