V TOREK PROTI DRŽAVNIM PRVAKOM

22.10.2007

Naši košarkarji v 3. krogu Lige UPC Telemach gostijo lanskoletne državne prvake - košarkarje domžalskega Heliosa. Njihovo moštvo so glede na lansko sezono zapustili trener Memi Bečirovič, najboljši igralec Smiljan Pavić in izkušeni Saša Dončič. Novinci v moštvu so, poleg trenerja Zorana Martiča, eden najboljših centrov v ligi v lanski sezoni Jack Ingram ter trije nekdanji in sedanji mladi reprezentanti Jernej Mihalič, David Moro in Matej Krušič.

Domžalčani so po slabem začetku sezone očitno ujeli formo, saj so ligo UPC Telemach začeli z visoko zmago proti Rogli, v ligi NLB, kjer imajo dve zmagi in štiri poraze, pa so v soboto slavili v gosteh pri Zagrebu. Krkaši so s Heliosom letos odigrali tudi pripravljalno tekmo: v Domžalah so izgubili z 79-65, vendar pa so igrali brez Balažiča, Rakočevića in Sorrentinea.

Rade Mijanovič, trener Krke: "V Novo mesta prihaja moštvo domžalskega Heliosa, ki je po mojem mnenju poleg košarkarjev Uniona Olimpije glavni favorit za naslov prvaka lige UPC Telemach. Domžalčani imajo ekipo, ki je močna na vseh igralnih mestih, odlično sestavljena in dobro vodena. Zatorej je jasno, da mi na dvoboju z njimi ne moremo ničesar izgubiti, pridobimo pa lahko precej. Želim si, da bi bila dvorana Leona Štuklja čim bolj polna, da bi nam navijači pomagali ter da bi gledali dobro in borbeno košarko, začinjeno z našo pogumno igro."

Zoran Martič, trener Heliosa Domžal: "Tekma proti Krki bo za nas že šesta v 13 dneh, zato komaj čakamo, da se za nas začne običajen ritem igranja dvakrat tedensko. Le tako se namreč na tekmece lahko dovolj kakovostno pripravimo. Dodatni težavi sta za nas trenutno odhod Marka Antonijeviča v Latvijo in poškodba Jacka Ingrama. Slednji si je namreč zvil gleženj, zato še ni jasno, ali bo za tekmo proti Novomeščanom nared. A stanje je takšno, kakršno je, in z njim se je potrebno sprijazniti."

Tekma bo v dvorani Leona Štuklja v torek, 23. 10., ob 20.00.

Medijski partnerji