NA PRVO GOSTOVANJE V ZAGORJE

19.10.2007

Naši košarkarji se bodo na prvo letošnje gostovanje v ligi UPC Telemach odpravili v Zagorje, kjer smo v dosedanji zgodovini nastopanj v prvi ligi izgubili le enkrat. Domači košarkarji so slabo začeli prvenstvo, saj so v prvem krogu izgubili na gostovanju z Roglo z 90-84, šest košarkarjev Zagorja pa je bilo strelsko zelo izenačenih, saj so dosegli po 13 oz. 14 točk.

Glede na lani, ko so osvojili deveto mesto v ligi, se je njihovo moštvo močno spremenilo, saj je odšlo kar 8 igralcev prvega moštva. Gonilo Zagorja KD Finančne točke sta posojena igralca Heliosa Sanel Bajramlič in Luka Ambrož ter njun nekdanji klubski kolega, organizator igre Marko Dimnik. Poleg njega bo na branilskem položaju nevaren tudi Nejc Glavaš, ki je lani igral v Postojni in je v dveh tekmah proti Krki dosegel kar 45 točk, pozornost pa bo potrebno posvetiti tudi obema tujcema v moštvu: 211 cm visokemu centru Nikoli Vladoviću in branilcu Slobodanu Bjelici, ki je v zadnjih treh sezonah srbske lige dosegal v povprečju skoraj 12 točk na tekmo.

Rade Mijanovič, trener Krke: "V goste odhajamo k tekmecu, ki je glede na prejšnjo sezono postavo sicer spremenil, a jo zato dopolnil v mlado, atletsko moštvo, ki ima tudi nekaj izkušenih posameznikov. V obrambi se bomo osredotočili predvsem na Marka Dimnika, od katerega je v veliki meri odvisna igra Zagorjanov v napadu, in met z večje razdalje, pri katerem sta najbolj nevarna Slobodan Bjelica in Nejc Glavaš. Zelo pomembno bo tudi, da domačim košarkarjem ne dovolimo, da uveljavijo potencial pri skoku v napadu. Na gostovanje gremo zmagat z dobro obrambo, skokom ter potrpežljivo in pametno igro v napadu. Zavedamo se, da tekma ne bo lahka, a hkrati bomo naredili vse, da z novim parom točk potrdimo dober začetek nove sezone lige UPC Telemach."

Drago Gomilar, trener Zagorja KD Finančne točke: "Košarkarji Krke so nesporni favoriti, in to tako glede na sestavo ekipe, kakor tudi na rezultate v pripravljalnem obdobju. Kljub vsemu se ne bomo predali in pred domačim občinstvom skušali na vsak način vložek pokroviteljev v ekipo potrditi z zmago. Težav s poškodbami nimamo."

Medijski partnerji