ZDAJ GRE ZARES

10.10.2007

V prvem krogu lige UPC Telemach se bodo naši košarkarji v soboto ob 20.00 pomerili s košarkarji Hopsov s Polzele. Gre za enega nekdaj najuspešnejših slovenskih košarkarskih klubov, ki je zadnje tri sezone preživel v 1. b. ligi, letos pa se je kot prvak te lige ponovno uvrstil v ligo UPC Telemach. Gonilo moštva sta veterana: 40-letni branilec Vladimir Rizman in osem let mlajši center Rajko Rituper, med mlajšimi pa izstopata organizatorja igre - mladi reprezentant Klemen Lorbek ter nekdanji mladinski reprezentant Danijel Vujasinovič. Cilj Polzelanov v letošnji sezoni je uvrstitev med 7 klubov lige za prvaka.

Krkin trener Rade Mijanovič pred tekmo pravi: »Spoštujemo prav vsakega tekmec in se na vsakega resno pripravljamo. Res pa je, da smo proti Hopsom favoriti, kar pa moramo opravičiti tudi na igrišču. Recept za to je jasen: agresivno od prve do zadnje sekunde, borbeno v obrambi, dobiti skok, v napadu pa igrati pametno.«

Boštjan Kuhar, trener Hopsev Polzele: "Glede na številne poškodbe in bolezni je naš edini cilj na gostovanju v Novem mestu, da odigramo čim bolje. Računati namreč ne moremo na Petra Jovanoviča, Roka Vašla, Jasmina Čatoviča in Klemna Brežeta."

 

Vstopnine na prvi tekmi ne bo.

Medijski partnerji