INTERVJU S TRENERJEM MIJANOVIČEM

13.9.2007

Košarkarji Krke se že več kot mesec dni aktivno pripravljajo na novo sezono, v kateri bodo storili vse, da bi se znova približali slovenskemu vrhu. Ekipa še ni povsem popolna, saj zaradi zapletov z letalskimi vozovnicami v dolenjsko prestolnico še ni pripotoval Američan T.J. Sorrentino, ga pa pričakujemo konec tega tedna. Se je pa članskemu moštvu v začetku tega tedna po nekaj težavah pri urejanju vize le pridružil center Marko Rakočević. Trener Rade Mijanovič je za Radio 1 ob tem povedal: „Pozna se, da Rakočević nekaj časa ni bil v procesu kolektivnih in kondicijskih treningov. Toda mi ga bomo ta mesec z individualnim pristopom poskušali čim prej pripravit na optimalno raven, da bo tudi on pripravljen na napore, ki ga čakajo tekom sezone."

Kot v pogovoru za Radio 1 še dodaja Mijanovič, je zadovoljen s prikazanim delom v prvem mesecu priprav na novo sezono. „ V mesecu avgustu smo opravili 39 treningov, kombinirali smo atletski trening s košarkarskim. Vsi igralci, ki so bili udeleženi na teh trengingih, so dobili dobro podlago za napore, ki nas čakajo tekom sezone. Zdaj se nahajamo v drugi fazi pripravljalnega obdobja, kjer bomo več igrali, a kljub temu bomo še naprej trdo in ostro trenirali. Vsako tekmo bomo izkoristili za uigravanje določenih različic v napadu in obrambi."

Prvo trening tekmo z Geoplin Slovanom so Krkaši odigrali za zaprtimi vrati včerajšnja tekma proti aktualnim državnim prvakom, košarkarjem domžalskega Heliosa pa je že bila prva v nizu prijateljskih tekem, odprtih za javnost. „Z videnim sem dokaj zadovoljen, seveda pa sem opazil še nekaj slabosti, na katerih bomo delali v nadaljevanju pripravljalnega obdobja. Predvsem tu mislim na večjo disciplino v igri, v obrambi in napadu. Na vsaki tekmi bomo to poskušali popravit, da bi bili ob začetku državnega prvenstva res kar najbolje pripravljeni."

Ob tem pa velja izpostaviti še dejstvo, da Mijanovič red in disciplino postavlja na zelo visoko mesto med vrednotami, ki pripeljejo do vrhunskih rezultatov: „Ne želim se ozirati v preteklost in komentirati ter ocenjevati dela mojih predhodnikov. Vsak trener ima pač svojo filozofijo in svoj način dela. O tem, ali sem strog trener ali ne, težko rečem, saj je o sebi težko govoriti. Pač, red in disciplina sta moji osnovni vodili, če je zraven prisotno še veselje, menim,d a je uspeh zagotovljen!"

Medijski partnerji