SPOROČILO ZA MEDIJE

6.7.2007

V klubu smo s preteklo sezono zadovoljni, saj smo dosegli vse zastavljene cilje, za naslednjo sezono pa smo si cilje postavili še više.

Kar se drugega dela pretekle sezone tiče, bi si predvsem želeli, da bi naša ekipa z borbeno in požrtvovalno igro pustila boljši vtis, samemu rezultatu, torej šestemu mestu v ligi, pa ne gre oporekati. Takšno oceno sta o sezoni podala tudi strokovni svet in upravni odbor kluba.

Za prihodnjo sezono imamo visoke cilje, ki jih nameravamo uresničiti z uspešnim, ambicioznim in delovnim trenerjem. Ravno zato smo za trenerja izbrali Gašperja Okorna. Novega trenerja nam ni potrebno posebej predstavljati. Pomočnik glavnega trenerja bo Leon Stipaničev, kondicijski trener pa Gorazd Canič. Vodja ekipe ostaja Jernej Bobič.

Igralci članske ekipe so končali s treningi in se bodo spet zbrali 13. avgusta, ko se bodo začele priprave na novo sezono. Do takrat so igralci na zasluženem dopustu. S treningi bodo začeli vsi igralci z veljavnimi pogodbami, zaenkrat pa se nismo odločili podaljšati pogodb z Igorjem Jokičem, Bojanom Jovanovičem in Ervinom Taranišem, medtem ko je Matas Niparavičius Slovenijo zapustil že v začetku maja. Do začetka novega prvenstva bomo ekipo vsekakor okrepili, in sicer na mestih, kjer nimamo ustreznih in dovolj kvalitetnih domačih igralcev.

Na zadnji seji upravnega odbora kluba so bili sprejeti sklepi v zvezi s sezono 2007/08:

 

Proračun kluba: planira se nekaj višji proračun, kot je bil dosežen v sezoni 2006/07 in s tem še kvalitetnejše delo v prvi članski ekipi in vseh ostalih selekcijah.

Cilji članske ekipe: uvrstitev med najboljše 4 ekipe v prvenstvu Slovenije in uveljavitev igralcev iz lastne košarkarske šole.

Cilji mlajših selekcij: pri teh selekcijah tekmovalni rezultati niso primarnega pomena, ampak se dela na razvoju igralcev za člansko ekipo, in sicer s popularizacijo košarke in čim boljšim delom z mladimi. Dobrih rezultatov bomo seveda veseli tudi pri mlajših selekcijah.

Sponzorji: še naprej si želimo uspešno sodelovati s sponzorji, na čelu s Krko - tovarno zdravil kot generalnim sponzorjem, ter lokalno skupnostjo in njenimi institucijami. Računamo, da bomo zadržali vse letošnje sponzorje, z dobrim delom pa prepričali tudi nove sponzorje, da se nam pridružijo.

Medijska promocija: v letu 2008 bomo praznovali 60-letnico kluba. Na to se bomo dobro pripravili in ustrezno proslavili ta jubilej.

Kadrovske spremembe: Za Direktorja kluba je bil imenovan Miro Župevec. V klubu iščemo še profesionalnega trenerja za delo z mlajšimi kategorijami in fizioterapevta za delo s člansko ekipo.

V zadnjih tednih je bilo v nekaterih medijih zapisanih več neresnic ter ugibanj o delu in odločitvah kluba.

Predrag Milović
Milovićevo trenersko znanje in strokovnost cenimo. Če ne bi bilo tako, ga ne bi povabili na klop Krke. Predragu Miloviću pa žal manjkajo nekatere druge vrline. Zaradi neupoštevanja pogodbenih določil smo pogodbo z njim 14. maja prekinili. Pri prekinitvi smo upoštevali vse člene pogodbe, v katerih je opredeljeno, pod kakšnimi pogoji se pogodba lahko prekine. Veliko se je pisalo tudi o »beli kuverti« in načinu prekinitve pogodbe. Predsednik kluba je trenerja Milovića večkrat vabil na sestanek, na katerem mu je želel osebno izročiti odpoved in mu jo tudi obrazložiti. Ker pa Milović za sestanek ni imel časa, po zadnji tekmi pa je želel nujno na dopust, smo mu bili prisiljeni sklep o prekinitvi pogodbe vročiti preko vodje ekipe.

Izbira novega trenerja
Klub je v zadnjem mesecu in pol prejel veliko predlogov in ponudb za novega trenerja članske ekipe. Imeli smo možnost izbirati med številnimi znanimi in manj znanimi trenerji. V medijih se je ugibalo o več potencialnih kandidatih, nekateri trenerji pa so celo sami izjavljali, da so se pogovarjali z nami. Stik smo navezali in se o delu v našem klubu pogovarjali samo s tremi kandidati, ki smo jih ocenili kot primerne za razvoj kluba. To so bili Bojan Lazič, Gašper Okorn in Tihomir Bujan.

Medijski partnerji